Darkfield mikroskopija je...

Početna

Kome se preporučuje mikroskopski pregled krvi i šta on omogućava?

 

–  Preventivna dijagnostika promena na krvnim ćelijama i u krvnoj plazmi uz mogućnost otklanjanja istih

Pomoć u lečenju i rehabilitaciji dece, odraslih i starih lica

Otklanjanje ili ublažavanje: alergija, migrena, hroničnog umora, bolova u zglobovima, prehlada…

Otklanjanje stanja uzrokovanih lošom ishranom i stresom

Otklanjanje anemija

Ublažavanje psihomotornih poremećaja

Rešavanje problema s varenjem, te problema sa cirkulacijom i krvnim pritiskom

Rešavanje problema prekomerne telesne težine i pothranjenosti

Pomoć u lečenju pervazivnih razvojnih poremećaja kod dece

Pomoć u lečenju steriliteta kod žena i muškaraca

Jačanje imuniteta i postizanje metaboličke ravnoteže kod dece, odraslih i starih lica

Pomoć u lečenju autoimunih bolesti

Otklanjanje raznih rizičnih stanja, od kolapsa do srčanog ili moždanog udara

Ciljana suplementacija sportista, rekreativaca i zdravih osoba, svih koji imaju potrebu da preventivno utiču na svoje zdravlje

 

13465973_251426228569340_2656632543876605925_n

Uočljive promene na eritrocitima nastale usled povećanja kiselosti krvi

 

Mnogi su sigurno već čuli za analizu žive kapi krvi. Kako nam može pomoći? Zašto može biti korisna?

Krv je ogledalo stanja našeg organizma, ogledalo zdravlja, a Darkfield analizom posmatramo krv i nudimo rešenja za njeno popravljanje. Naše srce, jetra, pankreas, pluća, bubrezi, koža pate svaki put kada organizam ne funkcioniše na odgovarajući način, kada je ozleđen, zapušten ili zagušen. Analiza žive kapi krvi pruža nam jedinstvenu priliku da pogledamo kako izgleda naša krv, te započnemo proces čišćenja organizma ukoliko je potrebno, tj. delujemo na sam uzrok problema.

Šta predstavlja Darkfield analiza kapi krvi?

Darkfield analiza predstavlja preventivnu dijagnostičku metodu, kvalitativni pregled krvi, kojim posmatramo pokretljivost, veličinu, oblik, popunjenost i međusobni odnos krvnih ćelija (eritrocita, leukocita, trombocita), kao i izgled krvne plazme (tečnog dela krvi).

Po čemu se razlikuje od klasične laboratorijske analize?

Od klasične laboratorijske analize, koja daje uvid u brojno stanje određenih ćelija krvi i metabolita u plazmi, razlikuje se po tome što pruža mogućnost sagledavanja kvaliteta krvi, tj. krvnih ćelija i krvne plazme. Moguće je videti u kojoj su meri oštećena crvena krvna zrnca, koja su kao takva nefunkcionalna a klasičnom laboratorijskom analizom se broje kao funkcionalna. Uočavaju se masnoće kao plutajuće tačkice, aterosklerotski plakovi koji sužavaju krvne sudove, opasni holesterolski kristali koji ih mogu probiti i mnogi drugi sastojci krvi.

Kod eritrocita uočavamo mogućnost njihovog oštećenja usled dejstva parazita, delovanja slobodnih radikala koji nastaju zakiseljavanjem krvi, nedostatak gvožđa, hemoglobina, folne kiseline i vitamina B12. Jasno se uočava slepljenost eritrocita (nedovoljna zasićenost kiseonikom), opasne agregacije eritrocita koje predstavljaju potencijalne ugruške.

Analizom žive kapi krvi možemo takođe videti kolika je aktivnost (pokretljivost) ćelija imunog sistema.

U krvnoj plazmi moguće je uočiti kristale mokraćne kiseline koji ukazuju na razvoj gihta, holesterolske kristale i fibrinske niti koji predstavljaju rizik nastanka moždanog i srčanog udara, uzročnike ateroskleroze, kisele produkte nesvarene hrane koji predstavljaju plodno tle za razvoj mikroorganizama. Moguće je uočiti i posledice narušenosti ravnoteže dobrih i loših bakterija u crevima, prisustvo teških metala,kao i prisustvo mikrooganizama (bakterija, gljivica, parazita).

Darkfield analiza omogućava utvrđivanje stanja metaboličke ravnoteže, stepena kiselosti krvi i indirektno daje uvid u pravilnost ishrane. Upravo analizom žive kapi krvi dobijamo uvid u način funkcionisanja ćelija naših organa, tkiva i sistema, tj. celog organizma.

Svojstva i cilj Darkfield mikroskopije?

Najvažnije svojstvo metode je mogućnost uvida u početne promene u izgledu i dinamici krvnih ćelija i krvne plazme mnogo ranije nego što dođe do ispoljavanja oboljenja.

Omogućava nam da osoba čija se krv posmatra sama shvati koliko je važno njeno lično angažovanje na promeni načina života, prilagođavanje pravilnoj ishrani, redovno korišćenje dodataka ishrani, te važnosti redovne fizičke aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja i dobre psihofizičke kondicije.

Cilj je edukovati ljude tako da budu spremni i sposobni da preuzmu odgovornost za vlastito zdravlje pri ostvarivanju kvalitetnog i održivog životnog stila – zdravom i balansiranom ishranom, redovnim vežbanjem, raznim metodama samopomoći i potpuno prirodnim visokokoncentrovanim biljnim preparatima.

Facebook Comments